2016. április 2., szombat

A világ 10 egyik legfurcsább állata

Sziasztok!

Ma 10 nagyon furcsa állatot mutatok be. Ha érdekel titeket tartsatok velem. :)

1.:Csupasz földikutya vagy csupasz turkáló:Szinte teljesen vak és a hallásban is csak két nyílás segíti.Bundája, füle nincs és teljes testhossza 8-9 cm súlya pedig 30-80 gramm.Kelet-Afrikában őshonos furcsa kinézetű, furcsa tulajdonságokkal rendelkező rágcsáló:turkálófélék családjába tartozik, hidegvérű, pedig emlős.
2.:Szajga vagy Tatárantilop:Vándorlás során egyesülő csordákban él, nem kedveli a magányt.Ismertetőjele: a nagy orrüreg ami a hímeknél párzási időszakban meg is duzzad.Kelet-Ázsiában őshonos, tápláléka: fűcsomók, zuzmók.
3.:Axolotl:Ragadozó állat  kedvenc ételei:kisebb halak, csigák,rákok és a vízi férgek.Hossza:28-35 cm Színe:szürkésbarna világos és sötét foltokkal.A haránt fogú gőték családjába tartozik, őshazája Mexikó.


4.:Pápaszemes maki: 10-14 cm súlya pedig alig 140 gramm.Szemei hatalmasak, orra,szája és fülei aprók.Táplálék:bogarak, rovarok.Leginkább a Fülöp-szigeteken és Indonéziában fordulnak elő.
5.:Tengeri sárkány:Az álcázás nagy mestere.Dél-ausztrál tengerek lakója.Teste növénylevelekre és szárakra hasonlít.40-45 cm hosszú, szívószájszervével gerinctelen élőlényeket fogyaszt.
6.:Angóranyúl:Feltehetőleg Kis-Ázsiában van a szülőhazája.Gyapjújáért először Kasmírban, majd Angliában,tenyésztették manapság pedig már a világ számos pontján elterjedt.Súlya 3-5 kg évente pedig több mint fél kg gyapjút termel.

7.:Csillagorrú vakond:Az újvilági vakondok alfajába tartozik.Az Egyesült Államok észak-keleti államaiban és Kanada dél-keleti partjainál őshonos.Előrenyúló orrából mindkét oldalon 11-11 érzékeny tapogató található.
8.: Hosszúfülű egyiptomi ugróegér:Nagyon kicsi termetű rágcsáló hatalmas fülekkel, és a Góbi-sivatagban él.Egész élete során szinte semmit nem iszik ugyanis táplálékául szolgáló magok nedvesség tartalma elég számára.
9.:Dugong: Más néven villásfarkú tengeri tehén Új-Guinea trópusi partvidékén,Kelet-Afrikában ,Ausztráliában és Ázsiában őshonos.Súlya 200 kg és 900 kg között helyezkedik el, hossza akár négy méter is lehet.
10.:Madagaszkári gombás denevér:Nevéből értetődően Madagaszkár egyes részein fordul elő.Különleges ismertető jellegzetessége füle tövénél lévő kalapos gombára hasonlító kinövése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése